Nieuwsbrief 11

 

N ieuwsbrief 11.

Jeugdcommissie

 

 

 

 

In deze nieuwsbrief hebben we aandacht voor de veranderingen die er dit jaar zijn opgetreden in de opzet voor de trainingen van de jeugd, stellen de nieuwe trainers zich voor en vertellen we over hoe je op de hoogte blijft van alle wetenswaardigheden voor de jeugd. Tevens is er een noodoproep voor nieuwe leden van de jeudcommissie, dus: moedig je ouders aan om aan de jeugd- commissie deel te nemen (zo kun je zelf zorgen dat ze leuke dingen voor je blijven organiseren…)!!!!!

De eerstkomende aktiviteit is weer de jaarlijkse BINGO avond op 16 januari as. om 19 uur. Aan het eind van deze nieuwsbrief uiteraard weer de bekende Wettenseindkalender.


 

De zondagochtend-instuif:

Zoals jullie wellicht weten is er iedere zondagmorgen een tennis instuif

voor alle beginnende spelers t/m 12 jaar.

Aanvang 10.00 uur tot 11.15 uur op baan 9, 10 en 11.


 

Noteer even in je agenda dat onderstaande data uitvallen:

6-20-27 december, 3 januari, 14-21 februari, 28 maart en 4 april


 

Eventuele info: Jan de Greef / tel 2832381


 


 

Trainingen voor de jeugd

Al enkele jaren waren we op zoek naar een geschikte opzet voor de trainingen binnen onze vereninging. Monique de Greef heeft vorig jaar de mogelijkheden van een nieuwe opzet onderzocht, we hebben met deskundigen gesproken en uiteindelijk zijn we dit jaar in zee gegaan met onze nieuwe hoofdtrainer Michael Aziz. Onze trainers Annelies van Baal en Bas van der Leegte gaan samen met Michael de trainingen verzorgen.


 

Michael heeft de nieuwe procedure aangeleverd voor inschrijven met daarbij tevens een schema wanneer er welke lessen gegeven worden. Niet zo vrijblijvend als in het verleden waarbij men kon opgeven wanneer men niet kon en de trainers dan maar een oplossing moesten zoeken.

De start was moeizaam en niet vlekkeloos. De indelingen van de groepen was een hele klus. De late schoolvakanties, direct gevolgd door de Nuenense op ons park, zorgde voor een te laat begin van de trainingen.

Michael had nog een aantal verplichtingen bij tennisvereniging de Helze, waar hij ook hoofdtrainer is, waardoor voor enkele weken een invaller geregeld moest worden. Monique heeft er slapeloze nachten van gehad.

Maar de vooruitzichten zijn veelbelovend. Momenteel hebben we al meer trainingen dan vorige jaren. En de trainers overleggen onder leiding van Michael over de te volgen route.

Op dit moment wordt geen prestatietraining gegeven. De prestatietraining zoals die afgelopen jaren is gegeven wordt wat anders van opzet. Michael heeft daarvoor nog verschillende ideeen die we de komende maanden gaan bespreken.

We gaan er van uit dat bovenstaande start zal leiden tot een trainingsopzet waar we nog jaren mee vooruit kunnen en die zal leiden tot heel veel tennisplezier voor alle deelnemers. En als we dan ook nog het nivo van het tennissen binnen onze vereniging kunnen ophogen is dat fijn meegenomen.


 

Sjef Kouwenberg (Technische Commissie)


 

 

 

 


 

De trainers !!!!!!!!!!!!!!!!!!


 

Even voorstellen……..: Michael


 

Ik ben Michael, Afgelopen zomer ben ik

benaderd door Wettenseind om bij hun als

hoofdtrainer aan de slag te gaan, wat voor mij

een hele eer is. Ik ben gevraagd om een

structuur op te zetten voor de lessen/trainingen om dit uiteindelijk tot een hoger niveau te brengen. Ik ben woonachtig in Meerhoven samen met mijn vrouw, zoontje van 2 jaar en zeer binnenkort een hopelijk gezonde dochter (op moment dat ik dit schrijf is mijn vrouw 3 dagen over tijd…..)

Ik heb een brede sportachtergrond, die begon met voetbal en tennis. Zoals vele jongeren was mijn droom om profvoetballer te worden. Dit is voor een gedeelte gelukt, alleen door vele blessures heb ik die carrière vroegtijdig moeten beëindigen. Vervolgens heb ik allerlei opleidingen gevolgd en banen gehad, maar kon mijn draai nooit vinden. Omdat ik naast deze werkzaamheden altijd met sport bezig was, dus ook geven van trainingen/lessen e.d. heb ik toen besloten om van sport ook mijn werk te maken.

Ik heb vervolgens allerlei sportopleidingen gevolgd, waaronder personal trainer, revalidatietrainer, fitnessinstructeur/coach/coördinator en tennisleraar.

Ik heb een aantal jaren gewerkt in een health club waar ik een combinatie uitoefende van bovenstaande functies. Ik heb toen besloten om me meer te specialiseren in tennis.

Ik ben bij verschillende verenigingen tennisleraar/hoofdtrainer geweest en heb gewerkt met verschillende leeftijden en niveaus, van recreatief tot zeer prestatiegericht. Ik heb er zin in om met het huidige team, het bestuur en niet te vergeten de leden het bovengenoemde doel te realiseren en nog vele jaren als hoofdtrainer binnen deze vereniging te werken.


 

Even voorstellen: Bas

Sinds 2001 geef ik, Bas van der Leegte, tennisles op TV Wettenseind. Ik ben inmiddels 25 jaar en vanaf mijn 10de jaar ben ik lid. Over het algemeen heb ik het meeste aan de jeugd lesgegeven maar sinds vorig jaar heb ik ook enkele volwassene groepen. De meeste kennen mij dus wel op de club!


 

Even voorstellen: Annelies

 

Hallo allemaal,

Mijn naam is Annelies van Baal-Hoek. Een uit de hand gelopen hobby, noemen

ze zoiets: vanaf mijn vierde gewoon met plezier getennist totdat mij, twee jaar

geleden, gevraagd werd de jongste jeugd te komen trainen. Ik ben toen meteen de A-opleiding bij de KNLTB gaan volgen en heb daar dit jaar mijn licentie gehaald. Nu geef ik 2 dagdelen, voornamelijk, de allerkleinsten van onze vereniging les en met heel veel plezier. Naast het les geven ben ik moeder van twee jongens, loop ik modeshows, geef ik catwalk trainingen, houd ik me bezig met het backstage management van modeshows, en hou ik van edelsmeden. Tennisles geven is dus mijn nieuwste passie!


 

Hoe blijf je op de hoogte van alle aktiviteiten ?

De jeugdcommissie probeert op verschillende manieren aan iedereen duidelijk te maken wanneer alle aktiviteiten voor de jeugd plaatsvinden:

  1. Via de website (onder het tabblad jeugdcommissie en op de kalender)

  2. Op het mededelingenbord in het clubhuis

  3. Via e-mail (geef je mailadres door aan Marianne Starrenburg !!)


 

Herhalingsoproep !!!!!!!!! De jeugdcommissie zoekt nieuwe leden:

In de loop van dit jaar en volgend jaar zullen een aantal leden van de jeugdcommissie na jaren van trouwe dienst en inzet afscheid nemen. We zijn daarom op zoek naar nieuwe, enthousiaste ouders die ervoor willen zorgen dat alle leuke activiteiten volgend jaar weer door kunnen gaan. Dus vraag je papa of mama of ze zin hebben 1x in de twee maanden mee te vergaderen (vaak onder het genot van een lekker drankje en hapje) en 1 of 2 activiteiten per jaar mee te helpen organiseren. Ze kunnen zich aanmelden bij onze voorzitster Marian Starrenburg (j.starrenburg02@onsnet.nu).


 

De kalender van Wettenseind voor 2010:

 

Activiteit

Datum

Bingo avond

16 januari

Afsluiting wintercompetitie

Nog bepalen

Jeugdkamp voor basisschooljeugd

27 en 28 maart

Open Jeugd Toernooi

Begin Juni

SnOKI-toernooi

Nog bepalen


 

Deze nieuwsbrief is straks uiteraard ook terug te vinden op de site, achter de tab Jeugdcie.


 

De jeugdcommissie bestaat uit:

Marian Starrenburg (voorzitter), Jan de Greef, Rein Hoedemakers, Rolf Sijbers, Joost van Laarhoven, Marianne Verhoef, Kirsten Godding-Bisschops, Harry van Megen